18 Aralık 2013 Çarşamba

VÜCUT TİPİNE GÖRE GİYİNME SORUNSALI: BASEN ve BACAK BÖLGESİ

Bel ve göbek bölgesinde problemi olanlar için yazdığım yazıdan sonra bir kaç arkadaşımın bana baya bozuk attığını görünce hemen savunmaya geçtim 'vücut tipine göre giyinme yazılarım sadece kıyafet vs değil kumaşlarla ilgili bile olacak, biraz sabır, hazırlıyorum'. Evet sadece kıyafet ile ilgili yazmayacağım, aksesuardan kumaş tipine desene kadar bir çok önerim olacak ilerleyen günlerde. Eşim 'O kadar okudun bari bildiklerini paylaş' dedikten sonra bu yazı dizisine ciddi anlamda kafa yormaya başladım. Normalde bir yazıyı en fazla 2 saatte yazan ben bu tip özel içerikli yazılar için yaklaşık yarım günümü harcıyorum. Aman doğru mesajlar doğru adreslere gitsin, bilgiler doğru paylaşılsın, güzel yazılsın çizilsin diye. Hepsine değersiniz =).

Basen ve bacak bölgesi kalın veya vücuduna göre daha geniş olan bayanlara sesleniyorum. Tam bir Türk tipisiniz, saklanmanıza veya sürekli salaş giyinmenize gerek yok. Kadının kalçalısının makbul olduğu bir ülkede yaşadığımız için ayrıca şanslısınız, zira JLO nasıl bu kadar seviliyor bu ülkede sanıyorsunuz? =) Vücut tipine göre giyinmenin kurallarını pek sevmediğimi aksine kural yerine yeni alternatiflere daha sıcak baktığımı göbek sorununda ifade etmiştim. O yüzden içinizden nasıl geliyorsa öyle giyinin, belki bir kaç alternatif veya farklı fikir ekleyebilirsiniz. Kuralsız Tombik Kuğu'nun sizler için hazırladığı alternatiflere buyurun göz atalım...






Vücudun üst kısmına dikkat çekmek evet güzel bir taktiktir ancak yanlış kombin bu dikkati başka bir amaca sevk edebilir. Üst giysinizin uzun olmasına, tüm bedeni saklamasına gerek yok, hatta çok geniş olmaması daha makul. Bacak boyunu yükseltmek için belde biten bir ceket, omuzları genişletmek için vatkalı modeller, daha spor bir görünüm için yarı dökümlü bir palto veya kendinizi sadece iyi hissetmek için puantiyeli bir trençkot. Puantiyelerin gittikte kafamız kadar büyüdüğü günümüz modasını görmezden geliyorum, zarafet en güzel kıyafettir ve mümkünse o puantiyeler biraz küçük olsun.





Çizgili bluzler bu sezon favorim, çalışanlar için oldukça kurtarıcı olduğunu düşünüyorum. gerçi ben bu kadar ciddi ve klasik giyinen biri değilim ama bu tip gömlekleri veya bluzleri içerisine dar ince bir body ve biraz gösterişli modern takılar ile harmanlayabilirim. Özellikle salaş bir kot üzerine dar beyaz gömlek, skinny jeanlerin üzerine biraz daha bol bluzler kullanmak çok daha siluetinizi yükseltir.


   


Ayrıca kalın bacak sorunu olanlar için en doğru jean sanırım boot cut (çizme paça) veya boyfriend model jeanler. Aklınızda bulunsun, kot almaya gittiğinizde bir de bunlardan denerseniz haksız olmadığımı göreceksiniz, umarım yani. Boyfriendler ile sneakers, stiletto ve hatta farklı ve nerede giyeceğinizi düşündüğünüz tasarım ayakkabıları birleştirebilirsiniz.



                           


                           

                          

                          


Üst tercihlerinde şanslısınız istediğiniz boy ve modelde kıyafetinizi renklendirebilir veya spor hale getirebilirsiniz. Ufacık bir detayla; çok dar pantolon veya tayt üzerine baseninize oturan uzun bir tunik veya kazak giydiğinizde bu sizi olduğunuzdan daha kilolu, kısa ve geniş gösterecektir.





                                 

Sezonun trendi  deri etek en sevdiklerimden. Gönlünüzce giyebilirsiniz. Dizde veya biraz altında kalem veya hafif basene oturan modelleri tercih ederseniz gönül rahatlığıyla bu trendin keyfini çıkarabilirsiniz.





 

İstediğiniz modelde veya renkte elbise giymekten kaçınmayın. Sadece çok kısa olmamasına dikkat ederseniz her elbiseyi giyebilirsiniz. Sanılanın aksine bol elbiseler sizin kusurlarınızı kapatmaz aksine daha kilolu gözükmenizi sağlar.





Bileklerinizi göstermek zarif bir duruştur. Babetle bile olsa.





Üst bedeninizde kullanacağınız aksesuar ve ışıltılar hem tarzınızı yansıtacak hem de görünümüzü tamamlayacaktır. Bu konuda da diğerlerinde olduğu gibi tamamennnn özgürsünüz. =)





Etek giymek gibisi var mı... Desenler minik ve zarif olduğu sürece hepsine varım diyorum!  


              

              

              

              


 

Gece elbisesinde ise tek detay; gittiğiniz yere ve sıfata göre giyinmek en büyük sihirdir. Yani arkadaşınızın kınasına, abinizin düğününe gider gibi şatafatlı bir havada gitmediğiniz sürece her elbise içinde mutlu olduğunuz sürece ışıldamınızı sağlar. Özellikle renkli ve farklı desenlerden kaçınmamanızı tavsiye ederim.



Ve son bir ip ucu; basenli veya bacakları kalın olan bayanlar da tulum giyer, hem de ne giymek, çokta güzel ve şık olurlar. Üstelik basenlerinizden çok hafif oturan aşağıya dökümlü inen ve sizi sıkmayan bir tulum, altına topuklu ayakkabı ve aksesuarlarla 2 beden bile ince gözükmeniz mümkün. 




Sevgiler..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder