Yokluğumda çok kitap okumuş, neredeymişim nerede? Nerede olacak tatilde. Miskin miskin bir o gölgeye devrildim bir bu gölgeye devrildim. Devrilmenin dibine vurana kadar uyudum, uyumaktan yoruldum. Telefonumu kapattım, kulağıma müziği takıp denizleri seyri alem yaptım.
Yani kusura bakmayın canlarım ama ipin ucunu kaçırdığın dakikada kilo almaya başlıyorsun bu rejimde. Taaaki güçlendirmeyi noktalayana dek!
Şehre adım attığımdan bu yana inanılmaz sıcaklarla boğuşmaya başladım hem de deniz yok serinleme imkanı yok. Ofis olarak, öğle aralarında şişme havuz kurup parti verme girişimlerimiz oldu ama Patroncuğumuzun bunu pek hoş karşılamayacağını düşünerek vazgeçtik.
Bu sıcaklarda insanın canı zaten yemek çekmiyor daha ziyade tatlı soğuk içeçek bir şeyler çekiyor, ama ne varki yediğim hurmalar bugün beni dar bir yola soktuğu için en ufak bir kaçamak yapma imkanım yok o nedenle Dukan'da ne izinliyse onunla devam etmek zorundayım ama onun da bir yolunu buldum efenim. Hem serinleyip hem de vücuttaki ödemleri atıyoruz. Bonus olarakta detox içeceği armağan etmiş oluyoruz yorgun bünyeye.
Şimdi sizlere Sıcak Şehir Günlerinde Soğuk Dukan Şıkırtı'mın tarifini yazacağım.
Serinlikler Esenlikler Afiyetler Olsun.
MALZEMELER:
1 tutam maydanoz
1 tutam fesleğen
1 tutam nane
1 tutam reyhan
1 tutam dereotu
1 kase yoğurt
2 su bardağı su
bol buz
YAPILIŞI:
Yeşillikleri yıkayıp kuruttuktan sonra rondoda çekiyoruz. Böylece püre halini alıyor. Ancak mümkünse yeşillikleri yoğurt kabına değil yoğurdu yeşilliklerin olduğu kaba boşaltın ki kıyma işlemi esnasında çıkan o şifalı su kaybolmasın. Yeşillikle karışan yoğurt alıp derin bir kasede su ile ayran yapılır. İçerisine bol buz konup servis edilir veya istenirse shaker makinesinde püre haline getirilebilinir.
Not: Tuz kullanımı rejim boyunca sınırlı, bu nedenle ayranı tuzlu içmemeyi tercih edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder