26 Kasım 2014 Çarşamba

BAKIMLI KUĞU'NUN KOZMETİK ALIŞVERİŞİ


Kadın milletinin eksiği hiç bitmez, bir kamyon kıyafet asılıdır o dolapta ama yinede sabah giyecek bir şey bulamaz, kırk tane kırmızı ruju vardır ama aradığı o 'kırmızıyı' henüz bulamamıştır. İşte benim durumum da biraz böyle. Aralarında uzun zamandır (uzun dediysem sabır sürem max 2 ay) almayı planladıklarım ve spontane aldıklarım var bir de bulamadığım için eski bitmiş paketini araya iliştirdiğim var.

İlk izlenimlerimden oluşan yorumlarla beraber beni en çok motive eden hal olan kozmetik alışverişimin detayları sizlerle...


Studio Make-Up Professional Pro Lash Maskara Siyah: Chanel maskara almaya diye gidip satış görevlisinin tavsiyesi üzerine bu maskaraya bir şans verdim. Doğrusu fiyatı uygun olmasa tercih edilmesi için çok büyük bir sonuç vermiyor ama yinede günlük kullanım için neden olmasın. Şimdilik beni idare edeceğe benziyor.

Bobbi Brown Brow Kit  Saddle/Mahogany: Aradığım, çok süksesi olan, hep duyduğum ve denediğimde işte bu dediğim. Kaşlar ile ilgili büyük sorunlarım yok ama yinede boşlukları doldurmak ve şeklini ortaya çıkartmak için bu tip yardımcı ürünleri sık kullanıyorum. Fiyatı biraz yüksek ama yinede uzun süre dayanacağa benziyor ve fiyatının hakkını veriyor. Bir çok kaş farı denedim ya yeşil ya da kızıl bir ton yansıttı yüzüme ve en rahatsız olduğum sorun olmuştu, bu kaş farında yaşamadım. tavsiye ederim ama yine de deneyerek alın derim.

Dior Diorskin Icone Krem Pudra 030 Medium Beige: Her ne kadar bu seferki alışverişimde bulamamış olsam da en yakın zamanda tamamlamak istiyorum. Oldukça etkili bir ürün ve bir çok krem ürünün tersine cildimde yağlanma yapmıyor ve oldukça pürüssüz bir his veriyor. Toz pudradan sıkılanlar için iyi bir alternatif olabilir. Sanırım yeni ürününün adı Dior Diorskin Nude Compact Gel ancak denemeden tam olarak aynı sonucu verip vermediğini söylemem mümkün değil.

Clinique Anti-Blemish Solutions Fondoten 05 Fresh Beige: Yağlanma ve sivilce karşıtı bir fondöten olarak oldukça hafif yapılı ancak kapatıcılığı güçlü, kolay sürülüyor ve kokusu hafif. Çok kalıcı değil ancak sürüldüğünde kalıp gibi de durmuyor, cilt ile bütünleşiyor. Günlük makyajım için sevdiğim ve uzun süre kullanacağım bir ürün oldu. Ancak renkleri biraz değişken o nedenle alacaksanız kesinlikle önce deneyin, cilt tonunuza uygun olanını bulun.

Kryolan Cake Make Up Pudra: Profesyonel kozmetik markası Kryolan benim kapatıcı, jel eye liner ve dramatik make-up kategorisinde en sevdiğim ürünlere sahip. Oldukça kalıcı ve cesur ürünleri var ve fiyat-performans tam olarak beklentinizi karşılayacak ayarda. Ancak özellikle cilt makyaj ürünleri bazı ciltler için ağır gelebilir ve biraz miktar fazlalaşırsa doğal görünümden uzaklaşılabilir. İşte bu pudra da tam anlattığım gibi bir ürün. Transparan pudra almak için yola çıkıp dayanamayıp bunu almış bulundum. Dozunu aşmadıkça oldukça doğal ve bir o kadar pürüssüz ve homojen duran bir ürün. özellikle sünger yerine fırça ile uygulandığında daha iyi sonuç verdiğini söyleyebilirim. Süngerle ıslatılarakta kullanılabiliy ancak o zaman daha fondöten kıvamında oluyor.

YSL Rouge Volupte 8: YSL ürünleri hep çok beğenirim bu zamana kadar deneyip memnun kalmadığım pek ürünü olmadı sanırım. Rujlarını da pek beğeniyorum, bu yoğun rujun rengi her ne kadar uçuk bir tonda olsa bile kalıcılığı fazla, sürümü güzel. Fiyat olarak biraz yüksek ancak yinede uzun süre dayanacak bir ürün çünkü tek bir geçiş yeterli oluyor, üst üste bir kaç kat sürmeye gerek kalmıyor. no1 Nude Beige ve 32 Jealous Coral ve Shine serisi yeni hedefim =)

Sally Hansen Oje 130 Sheer Me Now: Sally Hansen ojelerini beğenerek kullanıyorum, hem tırnağa bakım yapıyor hem de oldukça uzun süre kalıyor. Bu rengi de çok beğenerek aldım, tonu çok güzel ve sade. Tertemiz bir tırnak rengi oluyor ancak diğer ürünlerine göre kapatıcılığını biraz zayıf buldum, bir kaç kat uygulamak gerekiyor.

*Renklerin net olarak görünmesi için ürünlerin kapaklarının açık olduğu bir görüntüyü de eklemek istedim. 


Sevgiler