14 Ekim 2013 Pazartesi

SAĞLIK DEPOSU BALIKLARIM BENİM


Balık konusunda bu kadar tutucu olmamız mantığıma ters. Üç tarafı denizlerle çevrili memleketimiz balık tüketim oranını düşündükçe kendimi bir duvardan diğerine çalmak istiyorum. Üstelik dünyanın en sağlıklı gıdası olabilir ama ona rağmen açıklanan il il yıllık balık tüketim miktarları  ve satış fiyatlarını şakınlıkla okudum. Hazır sezon açılmışken ben de gittim dondurucum için güzel güzel paket yaptırdım, bizim aile küçük ne de olsa o yüzden ikişer porsiyonluk böle böle balıkçı da bir hal oldu. Ama keyifli insanlar vesselam, her balıkta bana ayrı bir tarif verdi, miskinliğimi bilmeden. Yağlı kağıdın üzerine balığı yerleştir sonra içine ne koysan gider mantığım harekete geçti ve ortaya balık ağırlıklı bir akşam yemeği daha... Kırmızı etin kilosunun 35 tl levreğin 16 tl olduğu markette gözünüzü seveyim balık tercih edin, fırında yaparsanız ev kokmaz. Kaldı ki bu davlunbaz sistemi henüz gelişmemişken bizim ev buram buram balık kokardı her çarşam ve pazar akşamları, ona rağmen gidip annemin gıdısından öperdik 'ellerine sağlık' diyerek. Valla sağlık.




Not: Parlaklık yanıltmasın, bir damla bile yağ konmadan fırında pişmiştir zat-ı muhterem. Üzerine kekik, defne vs ne bulsam ektim biçtim. Kokusundan rahatsız olanlar olabilir, alternatif olarak mezgıt veya somon balığını tavsiye ederim, içinde soğan ve patates olursa da kokusunu daha çok çeker, rahatlıkla yiyebilirsiniz.

11 Ekim 2013 Cuma

DOSTLARLA GÜZEL HAYAT





Misafirin gelmesine az kaldı, genç genç takılacağız, muhtemelen erkekler pes açacak bir kaç dakika içinde ve biz geleneksel olarak aslında hiçççç içimizden gelmese de bıkbıklanacağız, hemen sonra özümüze dönüp 'amannn be kreşe döndü iyice burası' deyip kendi güzel sohbetimize devam edeceğiz kızlarla. kapının ha çaldı ha çalacak, sevdiğiniz dostlarla kocaman güzel sohbetler diliyorum, ben dostlarıma kapıyı açmaya gidiyorum. Ve onlarsız bir hayat düşünemiyorum, iyi ki varsınız...

Sevgiler


Yeşil mandalinammmmmm, bıdığım benim.



7 Ekim 2013 Pazartesi

NE ÇEKTİN BE KUĞU!!!


İnsan abur cubur sever ama bu onun hayat şekli, mottosu haline gelir mi? Gelmemeli ama benim öyle. Acayip mutlu oluyorum böyle bir şey tırtıkladığımda. Yani tv karşısında falan değil sadece, genel olarak yürürken bile bir şeyler atıştırabilirim. Zaten kilo almamın en büyük sebebi o masanın başına geçip doğru düzgün yemek yerine çocukluğumdan beri yatağıma yaylanıp müzik dergi kitap ve aburcubura kendimi salmamdır. İnsan sevdiği şekilde yaşadığında kendine ve sağlığına zarar veriyorsa ne yapma ne etmeli??? Valla şiştim, sevdiğim her şey bir bir ellerimden kayıp gidiyor; ilk nutella ile başladı bu kaybetme dalgası. Gel zaman git zaman bir çok deneme sonucu karşıma çıkan sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir yolu teyid ettirmek için geçen günlerde  doktoruma sorum. Biraz tedirgindim açıkçası yine bir hüsran yaşamayı kaldıramayacak hassas bünyemi düşünerek ama cevap sonrası rahatladım. Son yıllarda ülkemizde de çokça açılan ve rağbet gören meyveli yoğut dükkanları dikkatinizi çekmiştir, işte ben o yoğurtların bizzat hastasıyım efendim. Eğer bunlardan yemeğe devam etmek istiyorsam bir kaç kurala uymam gerekliymiş. Onun dışında ban afiyet olsunmuş...

1. Kural; Orta veya küçük boy yoğurt tercih edeceksin, büyük değil.

5 Ekim 2013 Cumartesi

AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ, MAMMA MİAAAAA


Bizim evde en az tartışma konusu olan öğün akşam yemeğidir. Eşim yemek konusunda rahat, ben rejimde olduğum için adam da yazık yağsız tuzsuz her şeyi yemeğe alıştı. Hem okuyan hem çalışan veya işi başından aşkın kadınlar için pratik bir çözüm olduğunu itiraf etmem gerek. Bulgur pilavı annemin iksiri olarak hayatıma son bir kaç senedir girdi. Soğan, biber, domates gibi eline hangi sebze geçerse koyduğu yağsız ve tuzsuz bulgur pilavı bir şahane, sadece tadını özel getirttiği biber salçasından alıyor ki bu yağ ve tuzun salça tarafından karşılandığı anlamına geliyor. Eğer gaz veya gastirit gibi bir sorun yoksa, akşam yemeklerinde hem doyurucu hem de besleyici olarak bol sebzeli bulgur pilavı yenebilir. Aksi halde de sanırım yenebilir ama ciddi şişkinlik yapıp gece uyku sorunu yaratabiliyormuş, benden uyarması. Ölçü olarak kendime 3-4 dolu yemek kaşığı pilav alıyorum, yanında yoğut ve salata miss gibi. Pilav yapmasını benden iyi bildiğinize emin olarak tarifi paşa gönlüne bırakıyorum =)

Sevgiler




 Kekik, nane ve pıl bibersiz bir yoğurt düşünemiyorummmm....


Ve bol nar ekşili kaşık salata, bulgur pilavının yanında candır ciğerdir...




Henüz sebzeli ile buluşmamış hafif salçalı bulgur pilavımız, Sebzeleri başka bir yerde buharda pişirmeniz tavsiye ediliyor. 

2 Ekim 2013 Çarşamba

BİR KUĞU KENDİNİ BAKIMA ALIRSA?


Evett efendim akşamları kendimi özellikle bir rutin içerisine sokmaya çalışıp, bunun üzerinde uğraşıp didinip bir liste oluşturdum. Yatmadan önce yaptıklarım yani aslında daha önce yapmadıklarımı anlatacağım. Değişiklik oldu mu? Evet yüzüm cildim canlandı, kendime baktıkça bakasım geldi, hanımhanımcık rollerime geri döndüm ve sanırım baya iyi hissediyorum. Bu hisler böyle kocaman kocaman olaylardan sonra değil her akşam bir rutini tutturunca basit bir kaç adımdan sonra geldi.  Son iki haftadır aksatmadan uyguluyorum. İşte benim akşamları uyguladığım günlük bakımım.


O yüz temizlenecek: Yüzümü baya çitiliyorum, tertemiz yıkıyorum sonra tonik sürüyorum.

Lancome yüz yıkama jeli ve arkasından 3 numara Clinique tonik


 


Temizlenen cildin nemlendiriciye ihtiyacı var, sonra hedef odaklı bir cilt ürününe.

Clinique nemlendiricim ve Kiehl's kremim









Gözleri unutmak olmazzzzzzz, Şimdiden önlem almak lazım sonra pişman olmamak için.




Haftada iki kere duştan hemen sonra çılgın maskemi uygulamayı ihmal etmiyorum.




Haftada 3-4 akşam dudak bakımı 





Eller ve ayaklar için haftada 3 akşam ki ben el kreminden nefret ederim (yazın her akşam yapıyorum ne de olsa sıcak ve sandalet ikilisi ayakları yıkıp geçiyor) faydası tartışılmaz.




Ve Saçlar
Her akşam saç uçlarıma ya saf argan yağı sürüyorum ya da bu karşım yağı sürüyorum, hemen yağlanır kirlenir diye bir korkum yok çünkü gördüğüm en kuru saç bizzat kendimin, yağa batırıp çıkarsam emer hepsini.




Misssss Kokulu Bakımlar