4 Haziran 2012 Pazartesi

SON TOMBİK KUĞU'NUN ÖRNEK DUKAN LİSTESİ (SÜPRİZLİ)


Rejim yapan herkes birbirinin ne yaptığını merak eder, biliyorum. Bu biraz komşunun oğlu bunu yapmış bizim oğlan da bunları yapmış gibi bir durumdur. Perdeleri aralık bırakmak ise sanırım herkesin yaptığı ufak bir kurnazlıktır. Komşum var, oğlum yok ama onun yerine tosun gibi bir rejim listem var. Bu nedenle bir çok mail aldım. Ben neler yapıyorum ne kadar kilo veriyorum vs vs. Bende 4 saf protein gününün sonunda 1.000kg verdiğim (bunun 900gr yağ) dönemi yazmaya karar verdim. Yediğim içtiğim her şeyi tek tek yazdım. Elbette benim damak tadım, metabolizmam gibi etmenler işin içinde olunca genel bir menü olmuyor. Ancak fikir vermesi açısından.... tamam tamam dürüst olacağım; sadece söz verdiğim için yazdım. Üstelik dağınık kafam yüzünde de yazarken bir hayli zorlandım, defterimi minik çantamda taşıdım, bık bık ettim ama sabrettim sizi kırmadım veeee yazıyorum =))
 







DUKAN ÇANAĞINDA,REJİM YATAĞINDA EKŞİMİŞ GÖBEK PEPEROÇİNO MENÜLER 1


Dukan diyetimde duraklama dönemine girdiğim, çıktığım sonra tekrar girdiğim ve sonunda çıktığım, aç-kapa günlerimin umuyorum ki sonuna geldim. Lakin duraklamadan daha çok canımı yakan restoranlara gittiğimde yiyecek bulamamam yada neyi yemem gerektiğine karar verememem olmuştu. 2 aylık çalışma ve pratik sonrası her nereye giderseniz gidin yiyebileceğiniz bazı şeyler olduğunu çözdüm. Kendime menüler ve sipariş detayları oluşturdum. Böylece 'Amann canım bir kere geldik işte yemeğe, ye gitsin yarın yine yaparsın' gibi polemiklere de maruz kalmamış oluyorum.

Misafirlikte, iş yerinde, restoranda veya size misafir geldiğinde yenilecek&yapılacak yemekler gibi kategoriler oluşturdum. Emin olun benim baya işime yaradı. Uzun süre bu rejimi yapanlar için alternatifler bir süre sonra azalıyor ve can sıkıcı bir hal almaması için yaratıcı çözümler bulmak gerekiyor.

Not: Daha öncede söylediğim gibi benim rejim sürem bayaaaaa uzun, kısa dönem askerlik gibi. Ama şimdilik sonucu şöyle söyleyeyim size. Eski kıyafetlerimin bir çoğuna giriyorum. Elbette hala düğme kapama konusunda minik bir münakaşam oluyor ama o da zamanla çözülecek. Ne de olsa mantıklı insanlarız. Ve en çok; yüzümün, bu doğrultuda gösterdiğim yaşın küçüldüğüne dair feedbackler alıyorum ki bu beni en çok gaza getiren durum oldu. İşte bir bayan için en güzel iltifat.







RESTORAN MENÜLERİ



1. MENÜ

t-bone steak (yağsız ve az pişmiş)
yoğurt ( yağsız olması tercihen)
haşlanmış sebze