19 Ekim 2011 Çarşamba

RÜYAMDA REJİM LİSTELERİ TARAFINDAN KOVALANIYORDUM Kİ.....





Uzun zamandır yazamadım ama bunun kesinlikle miskinlikle alakası yok. Yani tam olarak yok. Son zamanlarda televizyonda ve kitaplarda; doktorların bir ay içerisinde verilmesi gereken maksimum 4 kg olduğu tezlerini inceledim ve doktorumunda aynı fikirde olmasıyla bir deneme yaptım. Şöyle ki; bir diet listesi yanında kısa yürüyüşlerden oluşan spor programı ile 10 gün geçirdim. Tabi bu liste tamamen bana göre hazırlanmış, kan değerleğim doğrultusunda düzenlenmiş bir listedir. Benden başka birine iyi gelir mi kimse bilemez. Sadece miktarlar ve sağlıklı yiyecekler konusunda fikir vermesi açısından paylaşacağım. 



Gittiğim her doktor günde 3 lt su iç derdi ama yapamazdım. Onun yerine 3 lt kola içerek açığımı kapamaya çalışırdım. Belkide şu andaki doktorumu sevmem ve başarmamın sebebi mantıklı açıklamalar yaparak motivasyonumu sağlamasıdır. Bu nedenle günde 5 bardak su içip üzerine her fırsat bulduğumda yürüyorum. Taksiye binmek yerine yürümek hem bütçeme hem bünyeme iyi geliyor. Taksici amcalar pek bir kızacak bana ama kusura bakmasınlar artık devir ekonomi devri.






Ve beklenen an.. İşte o liste. Bundan ne zaman bahsetsem "kaç günde kaç kilo verdin?" sorusu soruluyor, biliyorum aklımıza ilk bu denklem ve çıkar opsiyonu geliyor. Sen yap görürsün diyeceğim ama yapma çünkü bu benim listem. Cüsseni kaldır, doktora git, tahlillerini tamamla, kendi listeni al. Bu da benimki;




KAHVALTI (08.00 - 09.00)



7 Ekim 2011 Cuma

BAŞLIĞI OLMAYAN KIRMIZI KIZDAN ÖNERİLER

Kilo vermenin önemini biliyorum ama vücudunda çatlaklar selülitler olan yüzünde sivilce ve lekeler olan bir 34 beden olmamak için baya zorlamam gerekiyordu bedenimi. Sonunda bazı rutinler oluşturdum kendime. Aslında baya işe yaradı, yani en azından bu bakımları her yaptığımda kendimi daha iyi ve enerjik hissettim. Sadece kendim için yapıyor olmak bile motivasyonumu arttırdı. Hiç bir zaman 34 beden olamayacağımı biliyorum ama bu kendime bakmamam için bir bahane olmadı. İşte bir kaç tüyo ;)








* Banyoda uzun saatler geçiririz. Biraz işe yarasın o zaman bu keyif. Vücudu kabak lifi ile keselemek hem dolaşımı hızlandırıyor hem de selüliti engelliyor diye okumuştum ve mümkün olduğunca bunu soğuk su ile uyguluyorum.

2 Ekim 2011 Pazar

TATLI TATLI YEMENİN ACI ACI GELEN SONU !





Kadınlar Kırkharamiler gibidir, tek farkla; Haramiler mağaralarda ganimet olarak altın, sikke falan saklarken biz üstümüze olmayan kıyafetleri saklarız. 1300'lü yıllarda popomuza cuk oturan 38 beden pantolonlarımızı aradan geçen onca sene ve artan kilo katsayımıza rağmen atamayız.